vineri, 20 februarie 2009

Sa invatam maghiara?

Gyorgy Frunda vrea ca romanii sa invete maghiara. Cica ar fi un gest avantajos pentru cei care locuiesc in zonele cu majoritate maghiara sa stie si limba lor.

Ei, asta-i buna ! In tara mea sa invat limba lor. Dar ca atunci cand te duci prin Covasna sau Harghita si vrei sa iei o paine si vanzatoarea nu stie boaba romana nu spune nimic nesimtitul asta. Sa puna EI mana pe abecedarul romanesc si nu invers, ca eu daca ma duc in alta tara tre' sa stiu macar engleza ca sa ma pot intelege cu oamenii aia. Altfel nici nu se uita la mine.
Sursa

4 comentarii:

Unknown spunea...

Cu cat inveti mai mult,cu atat devii mai intelept..Asa ca,daca mai invatam inca o limba in plus..asa cum majoritatea stiu engleza,franceza,spaniola,nu vad nici un impediment in a invata si limba maghiara.
Faza cu : a "cumpara paine si vanzatoarea nu stie o boaba romana",este un bluff.In Ardeal este o asa mare nevoie de clientela,ca nu isi permit afaceristii sa refuze nici o cerere in limba romana.Asa ca,studiati zona pesonal,si nu va mai luati dupa basme !!

Laci spunea...

Am inceput un site cu cursuri online gratuite de limba maghiara in special pentru romani. Sunt curios sa aflu opinia dvs.

Site-ul este pe http://www.nebulo.ro si nivelul este incepator.

Anonim spunea...

good start

Anonim spunea...

felicitari, ma bucur ca ne asociem in idei